Hoe wij werken

Ondersteuning en begeleiding bieden
Heeft u te horen gekregen dat uw woning versterkt of zelfs gesloopt moet worden? Heeft u een schaderapport ontvangen waar u het niet mee eens bent en vraagt u zich af hoe u een zienswijze moet schrijven? Twijfelt u over al dan niet akkoord gaan met de Stuwmeerregeling? Wilt u meer weten over de regelingen rond de waardedaling van uw huis? Wij kunnen u in deze situaties begeleiden, alle stappen met u doorlopen en inhoudelijk meedenken. Wat zijn de aandachtspunten en welke opties heeft u? We kunnen u helpen met de voorbereiding op gesprekken, gespreksverslagen maken en meedenken over de vraag wat de volgende stap kan zijn.
 

Ook zijn we op de hoogte van de verschillende regelingen waarop u aanspraak kunt maken in geval van schade, verkoop van uw woning, het versterken en energieneutraal maken van uw woning, enzovoorts.

We helpen bij het invullen van formulieren, het schrijven van een brief of het voeren van een telefoongesprek.

Wanneer u uw zaak wilt voorleggen aan de Arbiters Bodembeweging kunnen wij u helpen met de voorbereiding hiervan, zodat u goed voorbereid bent en alle juiste stukken aanlevert.

Uiteraard blijft u zelf altijd de baas over en verantwoordelijk voor uw eigen keuzes.

Richting aangeven
We weten niet altijd alles. Er zijn veel ontwikkelingen gaande. Daarvoor kan contact met andere, bevoegde, instanties nodig zijn. In sommige gevallen zal het genoeg zijn wanneer we u op het spoor van de juiste instantie en de juiste contactpersoon, zetten. In andere gevallen zullen we dat contact voor u tot stand kunnen brengen en actief begeleiden om te voorkomen dat u van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Hierbij zullen we uw privacy altijd waarborgen en nooit informatie aan anderen verstrekken, tenzij u daar om vraagt of zelf toestemming voor geeft. Om dit te waarborgen werken wij met een privacyverklaring.

We gaan met u mee

Soms is het lastig om iemand te vinden uit uw eigen omgeving, die met u mee kan naar gesprekken die u moet voeren met bijvoorbeeld de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG), de NCG of de NAM. Het kan dan prettig zijn dat een van ons met u mee gaat om mee te luisteren en te zorgen dat al uw vragen duidelijk zijn beantwoord. 

Ook kunnen we op uw verzoek aanwezig zijn bij de schouw en zitting van de Arbiter Bodembeweging.

Wat doen we níet
Wij kunnen geen besluiten voor u nemen, we nemen uw zaak niet over: u houdt zelf de regie. Wel kunnen we uitgebreid met u meedenken.

Wij keren geen geld uit, we hebben niet de bevoegdheid om een regeling toe te passen of een beslissing te nemen. We zijn geen onderdeel van het formele schadeproces. 

“Ik ben hartstikke blij met jullie hulp, dit had ik veel eerder moeten weten. Nu sta ik er eindelijk niet meer alleen voor!”

 

"Wij willen Stut-en-Steun bedanken voor de inzet en het advies. Wij hebben het contact en jullie kennis van zaken als bijzonder prettig en waardevol ervaren. Bedankt."

 

“Dat wij samen met jullie zover hebben kunnen komen met dit resultaat had ik niet verwacht van tevoren. Het is voor ons het bewijs dat je samen sterk bent. Onze dank hiervoor is heel groot.“