top of page

Hoe wij werken

Ondersteuning en begeleiding bieden
Heeft u een schaderapport ontvangen waar u het niet mee eens bent en vraagt u zich af hoe u een zienswijze moet schrijven? Heeft u te horen gekregen dat uw woning versterkt of zelfs gesloopt moet worden? Wilt u meer weten over de regelingen rond de waardedaling van uw huis? Wij kunnen u in deze situaties begeleiden, alle stappen met u doorlopen en inhoudelijk meedenken. Wat zijn de aandachtspunten en welke opties heeft u?

 

We kunnen u helpen met het opstellen van een zienswijze of bezwaarschrift, de voorbereiding op gesprekken, gespreksverslagen maken en meedenken over de vraag wat de volgende stap kan zijn. Ook kunnen we helpen bij de voorbereiding van een hoorzitting. En als het nodig is, gaan we mee naar de hoorzitting als steun in uw rug. Verder kunnen we aanwezig zijn bij inspecties.

We zijn op de hoogte van de verschillende regelingen waarop u aanspraak kunt maken in geval van schade, verkoop van uw woning, het versterken en energieneutraal maken van uw woning, enzovoorts.

 

Uiteraard blijft u zelf altijd de baas over en verantwoordelijk voor uw eigen keuzes.

Ondersteuning voor het MKB
Ondernemers kunnen bij Stut-en-Steun terecht voor ondersteuning in het schade- en versterkingstraject, het aanvragen van de verschillende regelingen en bij de commerciële en fiscale gevolgen als gevolg van mogelijke (tijdelijke) bedrijfssluiting en (tijdelijke) verhuizing. Klik hier voor meer informatie over onze ondersteuning voor het MKB.

 

Richting aangeven
We weten niet altijd alles. Er zijn veel ontwikkelingen gaande. Daarvoor kan contact met andere, bevoegde instanties nodig zijn. In sommige gevallen zal het genoeg zijn wanneer we u op het spoor van de juiste instantie en de juiste contactpersoon zetten. In andere gevallen kunnen wij dat contact voor u tot stand brengen en het actief begeleiden om te voorkomen dat u van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Hierbij zullen we uw privacy altijd waarborgen en nooit informatie aan anderen verstrekken, tenzij u daar om vraagt of zelf toestemming voor geeft. Om dit te waarborgen, werken wij met een privacyverklaring.

We gaan met u mee

Soms is het lastig om iemand uit uw eigen omgeving te vinden die met u mee kan gaan naar gesprekken met bijvoorbeeld het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG), de Nationaal Coördinator Groningen (NCG), de NAM of uw woningbouwvereniging. Het kan dan prettig zijn dat één van ons met u meegaat om mee te luisteren en ervoor te zorgen dat al uw vragen duidelijk worden beantwoord. 

Wat doen we níet

  • Wij nemen uw zaak niet over: u houdt zelf de regie.

  • Wij keren geen geld uit.

  • We hebben niet de bevoegdheid om een regeling toe te passen of een beslissing te nemen.

  • We voeren geen (bouwkundige) inspecties uit.

  • We vervullen niet de rol van contra-expert.

  • We zijn geen onderdeel van het formele schadeproces. 

kantoor-stut-en-steun-Loppersum

Ons kantoor in Loppersum

Reacties van bewoners:
 

“Ik ben hartstikke blij met jullie hulp, dit had ik veel eerder moeten weten. Nu sta ik er eindelijk niet meer alleen voor!”

 

"Wij willen Stut-en-Steun bedanken voor de inzet en het advies. Wij hebben het contact en jullie kennis van zaken als bijzonder prettig en waardevol ervaren. Bedankt."

 

“Dat wij samen met jullie zover hebben kunnen komen met dit resultaat had ik niet verwacht van tevoren. Het is voor ons het bewijs dat je samen sterk bent. Onze dank hiervoor is heel groot.“

bottom of page