Steun de Groningers!

Vanwege de aardbevingen ten gevolge van gaswinning in Groningen, vatte dichter Huub Oosterhuis het plan op om de provincie Groningen een hart onder de riem te steken. Hij besloot zijn gedichtencyclus Groningen, die hij bijna 60 jaar geleden schreef, opnieuw uit te geven. Het resultaat is een in boekdruk en handgebonden, tweetalige dichtbundel, Nederlands en Gronings, met de naam Groningen/Grunnen.
 

De opbrengst van de bundel zal gaan naar Stut-en-Steun. Dit onafhankelijk bewonerssteunpunt zet zich al ruim vier jaar in om bewoners te ondersteunen bij de vaak langdurige en moeizame processen rond de afhandeling van mijnbouwschade en de versterkingsoperatie. Met deze financiële bijdrage wil Stut-en-Steun een inloopspreekuur realiseren in het Westerkwartier, een gebied gelegen in het westen van de provincie Groningen, om ook daar de gedupeerden van de gaswinning beter te kunnen bereiken en ondersteunen.

Kijk voor meer informatie en/of het doen van een donatie op www.ulule.com/groningen-aardbevingen/

Heeft het indienen van een zienswijze nut? Vaak wel!

Heeft u een schaderapport ontvangen en worden (sommige) schades niet vergoed? Vindt u dit niet terecht maar twijfelt u of het zinvol is om een zienswijze in te dienen? In de praktijk zien we regelmatig dat het indienen van een zienswijze zeker tijd en moeite loont.

Uiteraard is het niet te voorspellen wat het besluit op een zienswijze zal worden. We zien en horen echter regelmatig dat het indienen van een zienswijze toch resultaat heeft. De bewoner krijgt bijvoorbeeld een herinspectie, er worden schades erkend en vergoed of het reeds toegekende schadebedrag wordt hoger doordat de herstelmethode wordt aangepast.

Twijfelt u of u een zienswijze moet indienen? Of weet u niet precies hoe u dit moet aanpakken? Wij denken graag met u mee. Onze ondersteuning is kosteloos en vrijblijvend. We zijn te bereiken op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur op 050-2112044 of via welkom@stutensteun.nl. U bent van harte welkom!

Stut-en-Steun kan onder strikte voorwaarden aanwezig zijn bij schade-inspecties IMG

De mijnbouwschade-inspecties worden per 11 mei 2020 hervat. Stut-en-Steun heeft daarop besloten dat per 11 mei 2020 een medewerker van Stut-en-Steun aanwezig kan zijn bij een schade-inspectie, als u dat wenst.

Dit is mogelijk in onderling overleg en onder strikte voorwaarden. Vanzelfsprekend nemen we de maatregelen van RIVM en het kabinet in acht en nemen we geen enkel risico voor u en voor onszelf. Mogelijk kunnen we dan niet aanwezig zijn bij de inspectie. We zullen u echter, in het hele traject, altijd ondersteunen met tips en informatie.
 

Hebt u binnenkort een schade-inspectie aan uw woning of bedrijfspand en wilt u graag dat daar een medewerker van Stut-en-Steun bij aanwezig is? Neem dan contact met ons op, zodat we samen kunnen bespreken wat mogelijk is in uw situatie.

050-2112044 of welkom@stutensteun.nl

Artikel in nieuwe GBB-krant: wat kan Stut-en-Steun voor u doen? Een fictieve casus uitgelicht

Stut-en-Steun staat met een artikel in de nieuwe GBB-krant die op 4 maart 2020 uitkwam. Dit keer lichten we een fictieve casus uit. hiermee willen we meer inzicht geven in de zaken waarmee Stut-en-Steun u kan helpen. Het artikel is te vinden op pagina 11. 
https://www.groninger-bodem-beweging.nl/wp-content/uploads/2020/03/GBB-krant-13.pdf

Druk bezochte aardbevingsmarkt Appingedam

Afgelopen zaterdag 21 september 2019 stond een delegatie van Stut-en-Steun op de aardbevingsmarkt in MFC Kabzeel te Appingedam. Het was een goedbezochte middag en we hebben veel mensen verder kunnen helpen!

Zienswijze en bezwaarschrift IMG

Wij kunnen u kosteloos ondersteuning bieden bij het schrijven van een zienswijze of een bezwaarschrift voor de IMG. Wilt u meer informatie hierover, neemt u dan contact met ons op.