Initiatiefnemers

Stut-en-Steun is een initiatief van de Groninger Bodem Beweging en het Groninger Gasberaad.

Stut-en-Steun is in mei 2016 opgericht door de Groninger Bodembeweging en het Groninger Gasberaad. Beide organisaties maken zich sterk voor de belangen van Groningers met mijnbouwschade. Beiden gericht op het collectief, konden ze de vele individuele vragen niet meer behapstukken. Daarom besloten ze samen een steunpunt op te richten, waar bewoners met individuele vragen terecht kunnen: Stut-en-Steun.

 

Groninger Bodem Beweging

De Groninger Bodem Beweging (GBB) komt al sinds 2009 op voor de belangen van alle Groningers die zowel financiële als emotionele schade ondervinden door de directe en indirecte gevolgen van de gaswinning in de provincie Groningen. Door de toename van aardbevingen richt de GBB zich ook op de veiligheid van de inwoners.

‚Äč

Groninger Gasberaad

Het Groninger Gasberaad is de samenwerking van een aantal maatschappelijke organisaties in het gaswinningsgebied. Het GGB wil ervoor zorgen de inwoners en organisaties maximaal worden betrokken bij het bepalen van de inhoud en de uitvoering van het Meerjarenprogramma van de NCG. Dat mensen en organisaties zoveel mogelijk ontlast worden en dat het gebied zijn unieke karakter en identiteit behoudt.