Initiatiefnemers

Opgericht in 2016

Stut-en-Steun is een initiatief van de Groninger Bodem Beweging en het Groninger Gasberaad en is opgericht in mei 2016. Beide organisaties maken zich sterk voor de belangen van Groningers met mijnbouwschade. Beide gericht op het collectief konden ze de vele individuele vragen niet meer behapstukken. Daarom besloten ze samen een steunpunt op te richten waar bewoners met individuele vragen terecht kunnen: Stut-en-Steun.

 

Groninger Bodem Beweging

De Groninger Bodem Beweging (GBB) komt al sinds 2009 op voor de belangen van alle Groningers die financiële en/of emotionele schade ondervinden door de directe en indirecte gevolgen van de gaswinning in de provincie Groningen. Vanwege de toename van aardbevingen richt de GBB zich ook op de veiligheid van de inwoners.

Groninger Gasberaad

Het Groninger Gasberaad (GGB) is het samenwerkingsverband van een aantal maatschappelijke organisaties in het gaswinningsgebied. Het GGB wil ervoor zorgen dat de inwoners en organisaties maximaal worden betrokken bij het vormgeven van de inhoud van de regelingen rondom schadeherstel, versterking en hun toekomst.